Rasinformatie

Uiterlijk van het Bengaalse kattenras:

Bengalen (ook wel Leopard Bengaal of soms Leopardette genoemd) zijn erg gespierd en sterk, maar slank. Hun achterpoten zijn lang en sterk, vandaar dat ze uitstekend kunnen springen. Het hoofd van de katten is rond, maar lijkt niet zwaar. De oren zijn klein en staan ver uit elkaar. De staart  is kort tot middellang en heeft een afgeronde punt.

 

De vacht van dit kattenras

Marble (marmer) Bengalen hebben bredere strepen dan de Spotted Tabby’s (Cypers met stippen). De gevlekte of gestroomde vacht is kort bij volwassen katten, maar erg dicht, heerlijk zacht en zijdeachtig. Kittens hebben daarentegen een iets grovere vacht. Erkende kleuren zijn Bruin, Sneeuw en Zilver en hun variaties, waaronder Black Spotted Tabby, Lynx Point, Marble, Mink, Seal Lynx Point Spotted en Sepia Spotted Tabby.

 

Karakter van Bengaal

Bengalen zijn levendige en zelfverzekerde katten, en daarnaast heel slim en ingenieus. Ze leren snel en ook ‘vertellen’ ze je duidelijk wat ze wel en niet leuk vinden. Bengalen hebben nog altijd hun natuurlijke instincten. Ze vinden het leuk om te klimmen en houden van water. Daarnaast hebben ze veel behoefte aan spelen.

De vachtkleuren kunnen van invloed zijn op het karakter. Van de sneeuwvachtkatten wordt wel gezegd dat ze wat zachter en meer aanhankelijk zijn dan bruine exemplaren.De vachtkleur sneeuw zou een rustiger karakter hebben dan de bruine bengalen.