Over ons

Over mijn cattery: House of Bengals

House of Bengals is een hobby cattery in Dordrecht, Zuid Holland. Toen ik voor het eerst in 2016 op een katten show een Bengaal zag was ik op slag gek op het ras. Mijn zoon is allergisch voor katten en ik had altijd een kat uit het asiel in huis. Toen deze overleed ben ik gaan zoeken naar een kattenras waarop mijn zoon geen allergische reacties zou krijgen. Ik mocht met mijn kinderen bij een andere hobby fokker thuis langs komen en sindsdien is mijn liefde voor de Bengalen alleen maar groter geworden.

In juli 2017 kon ik eindelijk mijn twee bengalen bij een andere hobby fokker en inmiddels goede vriendin ophalen. Via haar heb ik ook mijn eerste moederpoes Pixel III gekregen. Met haar heb ik in mei 2019 mijn eerste nestje gekregen.

Inmiddels heb ik de opleiding Besluit Houders van Honden en Katten met succes behaald. Deze opleiding heb ik met veel plezier gevolgd en heeft me veel inzichten en kennis gegevens die ik nu dagelijks kan toepassen in de praktijk. Tevens ben ik bevoegd om te mogen chippen. Al mijn eigen katten zijn gechipt en alle kittens zullen ook gechipt worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Hierbij vind ik het erg belangrijk om een kat te fokken met een stamboom. Op een stamboom staan de ouders, grootouders en overgrootouders. Dit is voor u misschien niet zo interessant maar voor een fokker is dit onmisbare informatie. Goed fokken kan men alleen met stamboom. Een goede fokker probeert een zo verantwoord mogelijke combinatie te maken tussen een kater en een poes. Daarvoor zijn niet alleen de gezondheid, het karakter en het uiterlijk van de twee ouderdieren belangrijk, maar ook van al hun voorouders.

De katten zullen opgroeien in mijn huis en spelen met mij en mijn kinderen. Ze krijgen veel liefde en aandacht en worden daardoor in huis sociaal opgevoed. Op deze manier zijn de kleintjes na 12 weken klaar om naar hun nieuwe liefdevolle huis te verhuizen. Omdat ik zorg draag voor het welbevinden van mijn dieren zal ik altijd eerst de mensen persoonlijk willen zien en spreken voordat ik een dier aan hen zal verkopen. Iedereen is welkom om langs te komen en vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Misschien veroverd de Bengaal uw hart ook net als dat bij mij gebeurd is.